معرفی انواع کفپوش و مزایا و معایب هر یک از کفپوش ها
کف بزرگترین سطح تشکیل دهنده هر فضا است که میتوان این سطح را با کفپوش پوشش داد، از این رو انتخاب نوع متریال و کفپوش با توجه به کاربری فضا بسیار حائز اهمیت است که این انتخاب با توجه به بودجه، نوع فضا، موارد استفاده و سلیقه شخصی شما متغییر خواهد بود و به طور کلی هر نوع دارای مزایا و معایبی منحصر به خودش است، گزینه های محبوب کفپوش شامل کفپوشهای چوبی، مهندسی، وینیل، کاشی و موکت است. ما در این مقاله قصد داریم درباره انواع کفپوش اطلاعاتی ارائه دهیم.
کفپوش چوبی
یکی از انواع کفپوش ، کفپوش های چوبی از جنس چوب جامد آسیاب شده است که اغلب شامل چوب درختان افرا، بلوط، گیلاس و گردو هستند و در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، این نوع کفپوش برای استفاده در فضاهایی که رطوبت و رفت و آمد زیادی دارد گزینه مناسبی نیست با این حال تطبیق پذیری و کیفیت این محصول آن را به انتخابی برای مصرف کنندگان کفپوش تبدیل کرده است. کفپوش چوبی یکی از گرانترین پوشش های موجود در بازار است و برای افزایش دوام و حفظ ظاهر عالی آن نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم مانند: استفاده از یک تمیز کننده مخصوص کف چوب در ماه و همچنین استفاده از یک لایه پوشش تازه هر سه تا پنج سال دارد.
مزایا:
– قابلیت تعمیر و اصلاح دارد.
– دارای تنوع زیادی است.
– استحکام و دوام مطلوبی دارد.
– به زیبایی بصری و ارزش فضا اضافه میکند.
معایب:
– گران قیمت است.
– اگر در فضاهای پر تردد نصب شود ممکن است دچار آسیب و خراش شود.
– در برابر رطوبت مستعد آسیب است.
کفپوش چوبی مهندسی شده یکی از انواع کفپوش
این نوع کفپوش ها از سال ۱۹۶۰ اختراع شدند که از دو یا چند لایه چوب تشکیل شده است. بدین صورت که کف دارای یک لایه نازک از چوب سخت است که روی یک بستر تخته سه لایه با کیفیت چسبانده شده است و یک پانل تخته ای کامل و واحد را ایجاد میکنند. کفپوش های چوبی مهندسی شده با ظاهری شبیه به چوب واقعی و قیمتی مناسب تر به بازار عرضه شده است. کفپوش های چوبی مهندسی شده دارای قابلیت سهولت نصب است که موجب صرفه جویی در هزینه های نصب میشود.
مزایا:
– لایه رویی به شدت مستحکم است.
– در برابر آب و رطوبت مقاومت بیشتری دارد نسبت به چوب واقعی.
– احتمال تاب خوردگی بسیار کمتر است.
– دارای تنوع در روشهای نصب است.
معایب:
– بیشتر از یکبار قابلیت بازسازی ندارد.
– در کیفیت متنوع نیست.
– در زیر پا صدای فضای تو خالی قابل شنیدن است..
– VOC ها را منتقل میکند.
کف پوش لمینیت
یکی از انواع کفپوش کفپوش لمینت است که از چندین لایه چوب فشرده ساخته شده است و مانند پارکت از چوب طبیعی تولید نمیشود. کفپوش های لمینت گزینه ای به صرفه برای فضاهایی است که جایگزینی برای فرش میخواهند اما قصد دارند از هزینه های گزاف کفپوش چوبی یا سرامیک جلوگیری کنند.
مزایا:
– نسبت به کفپوش های چوبی ارزانتر است.
– سهولت در نظافت کفپوش های لمینت بیشتر است.
– کفپوش های لمینت ضد خش هستند.
– تنوع دررنگ و طرح دارد.
معایب:
– مستعد درمقابل آسیب و رطوبت هستند.
– به دلیل مصنوعی بودن حسی مانند چوب ندارد.
– در زیر پا صدای تو خالی دارند.
کفپوش وینیل
کفپوشهای استاندارد وینیل عمدتا از چهار لایه تشکیل شده است که لایه زیرین آن، لایه پشتی است و غالبا از جنس فوم یا چوب پنبه ساخته شده است و زیرساز کفپوش وینیل محسوب میشود تا مجبور نباشید قبل از قرار دادن کفپوش وینیل مواد دیگری نصب کنید، همچنین این لایه مانند یک بالشتک عمل می کند تا به سهولت راه رفتن کمک نموده و مانع صوتی باشد. در بالای لایه پشتی، لایه عایقی قراردارد، این لایه با مکانیزگی طراحی شده است که رطوبت را بدون تاثیر مخرب بر کف، جذب کند. به طور کلی دو نوع لایه ضد آب وجود دارد: لایه WPC که از یک رسوب چوب و پلاستیک ساخته شده است و لایه SPC که از یک رسوب سنگ و پلاستیک ساخته شده است. سطح بالایی لایه ضد آب، دارای یک تصویر چاپ شده با طرح هایی نظیر سنگ، چوب، مرمر و سایر طرح ها با متریال درجه یک است و در نهایت لایه سایش وجود دارد که به عنوان کاور جهت جلوگیری از آسیب دیدگی برروی کفپوش وینیل قرار میگیرد .
کفپوشهای وینیل لوکس معمولا دارای بیش از چهار لایه مواد هستند که این تعداد لایه ها بین شش تا هشت لایه میباشد.علاوه بر لایه های موجود در کفپوشهای استاندارد، کفپوشهای وینیل لوکس میتوانند شامل یک لایه رویی شفاف بوده که باعث محافظت در برابر سایش و براق بودن سطح می شود، یک لایه بالاشتکی با متریال نمد یا فوم جهت سهولت راه رفتن و یک لایه از جنس فایبرگلاس به عنوان لایه پشتیبان که موجب حفظ ایمنی و یکنواختی کفپوش میشود، باشد. به طور کلی کفپوش وینیل به دلیل وجود لایه پلاستیکی بسیارمقاوم در برابر رطوبت است و در انواع تخته، کاشی و ورق موجود است.
مزایا
– مناسب برای کلیه فضا ها است.
– استقامت بالا.
– مقاومت بالا در برابر رطوبت
– نگهداری ساده
– تنوع طرح
معایب:
– کفپوش وینیل گرانتراز لمینت است.
کاشی
کفپوشهای کاشی یک گزینه محبوب برای مناطق مستعد رطوبت می باشد که در برابر آب با دوام بوده و در انواع سبک ها و رنگ ها عرضه می شود، هزینه نصب این نوع کف بسته به نوع مواد متغییر است.
مزایا:
– ماندگاری و دوام
– ضد آب
معایب:
– گران بودن
– نصب سخت و نیاز به زیرسازی قبل از نصب
– سرد و لغزنده
کفپوش سنگی یکی دیگر از انواع کفپوش
کفپوشهای سنگی طبیعی مانند: تراورتن، ماسه سنگ، سنگ مرمر و گرانیت انتخاب های محبوبی برای کفپوش جهت استفاده در فضاهای خارجی و داخلی می باشند، کفپوش های سنگی مانند سرامیک و چینی با دوام و ضد آب هستند.
مزایا:
– طبیعی بودن و ظرافت
– دوام و استقامت
– ضد آب
معایب:
– گران
– نصب سخت و زیرسازی قبل از نصب
– لغزنده و سرد
– احتیاج به نگهداری بیشتری دارد
کفپوش مشمع
این نوع کفپوش ها گزینه ای سازگار با محیط زیست و بادوام است که مواد تشکیل دهنده آن چوب پنبه و روغن بذر کتان است، کفپوشهای مشمع دارای قابلیت نصبی آسان و مقرون به صرفه است و به صورت وروق در طرح و رنگهای متفاوت تولید میشود، در صورت مراقبت صحیح از این نوع کفپوش شاهد دوام بالای آن خواهید بود. تولید این مشمع ها به عنوان کفپوش رو به گسترش است و تولید کنندگان سبک ها و طرح های مدرن تری را عرضه میکنند.
مزایا:
– قیمت مناسب و ارزان
– سازگاری زیست محیطی
– تنوع در طرح و رنگ
– نگهداری آسان
معایب:
– امکان فرورفتگی یا بریده شدن در آن زیاد است
– در معرضش تابش نور آفتاب امکان ایجاد زردی و تیرگی دارد
– مناسب مناطق مرطوب نیست
فرش یکی دیگر از انواع کفپوش
استفاده از موکت به عنوان یکی از گزینه های منتخب افراد مخصوصا در فضای اتاق خواب است. تنوع در متریال، طرح و رنگ در این نوع کفپوش بسیار زیاد است.با توجه به گسترش فناوری در این صنعت، موکتهای مدرن دارای قابلیت ضد لکه بودن هستند، همچنین به عنوان انتخابی مقرون به صرفه مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است.
مزایا:
– از نظر بصری و حسی گرمتر از دیگر کفپوش ها است.
– دارای سطحی نرم است.
– دارای تنوع در طرح و رنگ
– عایق مناسب صدا
– دارای مدلهای مقاوم در برابر لکه
مزایا:
– تمیز کردن سخت
– برای مبتلایان به آلرژی نامناسب است
انتخاب بهترین گزینه به عنوان کفپوش به عوامل متعددی از جمله: متریال، رطوبت، دوام، سهولت نگهداشت و بودجه وابسته است. توصیه میشود قبل از اقدام به خرید حتما با یک مشاور و مجری درباره انواع کفپوش درمیان بگذارید تا اطمینان حاصل کنید که پروژه مطابق با استانداردهای مورد نظرتان است.
گروه فنی و مهندسی کارنو تولید کننده انواع کف کاذب است و این مقاله صرفا برای اطلاع عمومی در دسترس کاربران قرار گرفته است. اما اگر کفپوشی برای فضای اداری نیاز دارید، ما به شما کف کاذب اداری طرح لگراند کارنو را پیشنهاد میکنیم. این نوع کف کاذب علاوه بر این که ظاهری زیبا دارد، فضایی خالی برای عبور سیم ها و کابل ها نیز در اختیار شما قرار میدهد. با استفاده از کف کاذب اداری طرح لگراند کارنو نیازی به انواع کفپوش ندارید.
نوشتن نظر