سوالات متداول مشتریان
برای دانستن این سوال که کف کاذب چیست توضیح کوتاهی در این باره میدهیم. کف کاذب کالایی است که با ارتفاعی مورد نیاز بر روی کف سازه اصلی پیاده سازی می شود. باید در نظر داشته باشید که کف کاذب، کف اصلی سازه شما محسوب نمی شود، و بسته به نوع کاربری و نیاز، نوع کف کاذب نیز مشخص میگردد.
کف کاذب، متقارن سقف کاذب می باشد و همانطور که در سقف کاذب می توانیم به تاسیسات مورد نظر دسترسی داشته باشیم، این امر در کف کاذب نیز اتفاق می افتد و در واقع نام معادل فارسی این محصول " کف بلند شده " است که در ایران با اصطلاح کف کاذب و با توجه به شباهت به سقف کاذب، شناخته و نامگذاری شده است.
کف کاذب همچون سقف کاذب ساختاری سبک دارد، که البته وزن تحمیلی به سازه بسته به نوع متریال کف متغیر است، که این وزن در هر متر مربع حدودا از 20 کیلوگرم تا 50 کیلوگرم می باشد .
در واقع کف های کاذب برای نیاز های آتی یک ساختمان در جامعه امروز بسیار ضروری به شمار می رود.
در ساخت و تولید کف کاذب از مصالح و متریال مختلفی استفاده میشود که ساختار و مواد تشکیل دهنده کف کاذب، منجر به شکل گیری انواع مختلف کف کاذب می شود.
اجزای کف کاذب از سه بخش اصلی تایل، پایه و استرینگر در ساختارش تشکیل شده است.
تایل کف کاذب: مهمترین و اصلی ترین بخش کف کاذب تایل آن می باشد که ساختار تشکیل دهنده تایل بسته به کاربری آن متفاوت است.
تایل های 60*60 کف کاذب شامل روکش های متفاوتی می باشد که روکش کف کاذب آلومینیومیو روکش کف کاذب فولادی دارای دو نوع روکش هستند:
روکش PVC تایل کف کاذب
روکش HPL تایل کف کاذب
پایه کف کاذب: جهت ایجاد ارتفاع مور نظر (فاصله بین کف اصلی سازه و سطح مورد نیاز) می باشند که حداقل و حداکثر ارتفاع نیز در انواع مختلف کف کاذب متغیر است و در برخی از مدل ها قابلیت تنظیم ارتفاع را دارد و همچنین نوع ساختار پایه بسته به نوع ساختار تایل نیز متغیر است.
استرینگر: جهت جانمایی تایل ها بر روی پایه ها ( اتصال افقی بین پایه ها ) و هم چنین جهت بهبود ثبات و توزیع بارهای تحمیلی به سازه استفاده میشود و همانند چارچوب عمل میکند.
- کف کاذب گالوانیزه
- کف کاذب فولادی
- کف کاذب آلومینیومی
- کف کاذب سولفات کلسیم
- کف کاذب چوبی
- کف کاذب شیشه ای
- کف کاذب سرامیکی
- کف کاذب سنگی
- کف کاذب گالوانیزه ( کف کاذب طرح لگراند فرانسه سولفلکس)
- کف کاذب فولادی
- کف کاذب آلومینیومی
کف کاذب محصولاتی مهندسی شده و کاربردی هستند و بر اساس و متناسب با نیازهای مختلف طراحی و تولید شده است. که در ادامه به مزایا و معایب کف کاذب می پردازیم.
از موارد استفاده و مزایای کف کاذب می توان به نکات زیر اشاره کرد:
- جهت دسترسی آسان و سریع به تاسیسات شامل : تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، سیستم های هدایت شونده سرمایشی و یا گرمایشی بدون محدودیت و ...
- صرفه جویی در مصرف زمان - به شما این امکان را می دهد با کمترین زمان ، با تغییر فضای کار ، طرح خود را دوباره پیکربندی کنید.
- صرفه جویی در مصرف انرژی – با شما کمک می کند تا با فشار دادن هوا به سمت بالا از کف و نه از سقف ، هزینه های انرژی را کاهش دهید.
- صرفه جویی در هزینه – با استفاده از تاسیسات زیر کف کاذب، می توانید ساعات کار نصب و نگهداری تاسیسات زیر کف را تا 30-40% کاهش دهید، در نتیجه برنامه های ساخت کوتاه تر و هزینه ها کاهش می یابد.
- ایجاد هوای متناسب با کاربری- سیستم هوای تمیز و تازه مطبوع را به جای سقف کاذب از طریق کف کاذب میتوانیم داشته باشیم و همچنین سرمایش و گرمایش محیط مورد نیاز را مستقیماً از طریق کف کاذب به جای سقف کاذب وارد محیط کنیم.
- پتانسیل سفارشی سازی- بر اساس تعیین نوع روکش و ارتفاع پایه ها و نوع مصالح مورد استفاده در تولید کف کاذب.
- مقاومت زیاد در برابر فشار و ضربه ( میزان مقاومت در مدل های مختلف، متفاوت است)
- قابلیت جذب الکتریسیته ساکن در برخی از مدل ها
- امکان استفاده از باکس کفی جهت تجهیز تمام پریزهای مورد نیاز در کف
- همانطور که گفته شد کف کاذب متقارن سقف کاذب می باشد و به دلیل دسترسی راحت تر و نگهداری راحت تر تجهیزات میتوانیم اکثر تاسیساتی که در سقف کاذب می خواهیم داشته باشیم در کف کاذب پیاده سازی کنیم.
از معایب کف کاذب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در تولید کف کاذب محدودیت ابعاد و وزن داریم .
- در صورت ایزوله نشدن محیط و رعایت نشدن استانداردهای لازم در سازه اصلی ساختمان، فضای زیر کف کاذب می تواند محیط مناسبی برای ورود هر گونه آلودگی اهم از حشرات موذی باشد.
- استفاده از کف کاذب باعث میشود که میزانی از فضای طولی محیط اشغال گردد و ارتفاع سقف کوتاه تر به نظر برسد مگر در ساخت اولیه سازه اصلی ساختمان ملاحظات ارتفاع سقف رعایت شده باشد.
- در صورتی که از متریال مناسب بر اساس شرایط حاکم به محیط ( اهم از شرایط آب و هوایی، شرایط تردد، شرایط تامین و نگهداری) استفاده نگردد، طول عمر کف بسیار کاهش می یابد.
از کف های کاذب برای مکان هایی که نیاز به سطحی بالاتر از سطح اصلی دارند استفاده می شود، که این مقوله باعث می شود از کف کاذب در کلیه اماکن استفاده گردد، و حال اینکه کاربرد استفاده از کف کاذب چه دستاوردی به کاربر دهد باعث میگردد محدود به نوع کف کاذب و مکان مورد استفاده نباشیم.
و کف کاذب های تولیدی کارنو در مراکز فوق کاربری دارد:
- اتاق کامپیوتر
- مراکز داده
- اتاق سرورها
- دیتاسنتر ها
- مراکز مخابراتی
- اتاق های برق
- اتاقهای کنترل صنعتی
- کارخانجات و مراکز تولیدی
- سالن های همایش و آموزشی
- محیط های اداری و تجاری و خانگی
که محصولات تولیدی کارنو عموما در مکان های فوق قابل استفاده می باشد.
لازم به توضیح است که از کف کاذب جهت زیبا سازی محیط ها و دکوراسیون داخلی نیز استفاده می شود که علاوه بر کف کاذب های کارنو شامل کف کاذب های شیشه ای و چوبی و سنگی می باشد.
که در ادامه به کف کاذب های چوبی و کف کاذب های شیشه ای وکف کاذب های سنگی نیز خواهیم پرداخت.
الزامات و ملاحضات استاندارد برای انتخاب کف کاذب :
- شرایط آب و هوایی محیط ( میزان رطوبت، میزان گرمایش):
شرایط آب و هوایی در انتخاب ما جهت استفاده از انواع کف کاذب تاثیرگذار است. زیرا به عنوان مثال در محیط هایی که رطوبت بالا می باشد، بهتر است ازکف کاذب آلومینیومی استفاده کنیم.
- بررسی شرایط سازه اصلی ساختمان:
قبل از انتخاب و اجرای کف کاذب می بایست بررسی گردد که سازه اصلی، چه میزان تحمل وزن تحمیلی را دارد، سپس بررسی میگردد که این میزان وزن تحمیلی کف کاذب، با کدام یک از کف کاذب ها مغایرت ندارد. به عنوان مثال کف کاذب گالوانیزه کمترین وزن تحمیلی به سازه را دارد.
- بررسی ارتفاع مورد نیاز کف کاذب:
یکی از مواردی که بسیار حائز اهمیت است و در انتخاب کف کاذب تاثیرگذار است، میزان ارتفاع مورد نیاز جهت پیاده سازی کف می باشد. که این میزان ارتفاع در انواع کف کاذب ها متغیر است، لازم به ذکر است ارتفاع سقف نیز می بایست در نظر گرفته شود.
مثلا در کف کاذب فولادی حداقل ارتفاع را داریم. که در ادامه به این موضوع می پردازیم.
کف کاذب گالوانیزه
- جنس تایل گالوانیزه، با ورق 2 میلیمتر می باشد.
- جنس پایه ها از P گرید A می باشد.
- ابعاد تایل کف کاذب 22.5*22.5 سانتیمتر می باشد.
- وزن هر تایل 900 گرم می باشد.
- وزن تحمیلی به سازه 20 کیلوگرم در متر مربع می باشد.
- در هر متر مربع 20 عدد تایل و پایه مورد نیاز هست.
- قابلیت تحمل وزن به صورت نقطه ای، 1000 کیلوگرم در تایل و 1200 کیلوگرم در پایه می باشد.
- قیمت کف کاذب گالوانیزه نسبت به قیمت کف کاذب فولادی و دیگر کف کاذب ها پایین تر است.
- عدم خرابی به سازه اصلی کف ساختمان و دیواره ها
- قابلیت جا به جایی آسان و انتقال به مکان دیگر بدون خرابی کف و هزینه های مجدد
- عدم نیاز به هیچ گونه پیچ و مهره و سوراخکاری جهت نصب
- جلوگیری از هزینه های مازاد و تحمیلی جهت نصب و پیاده سازی (عدم نیاز به زیرساخت)
- مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه
- سرعت نصب بالا در حداقل زمان
- عدم استعلاک و خرابی و دارای طول عمر بالا نسبت به دیگر کف کاذب ها
- حداقل وزن تحمیلی به سازه نسبت به دیگر کف کاذب ها
- عدم نیاز به روکش بر روی تایل ها
- ارتفاع کف بیشتر از 45 سانتیمتر مدنظر باشد.
- تاسیساتی که در زیر کف قرار است اجرا شود قطری بیشتر از 12/5 سانتی متر داشته باشند.(همانند سینی کابل و لوله گذاری ها و ...)
کف کاذب فولادی
در کف کاذب فولادی جنس تایل و پایه ها فولاد می باشد. ابعاد تایل کف کاذب فولادی 60*60 سانتیمتر می باشد. کف کاذب فولادی دارای قدرت تحمل بار بالایی می باشد و بهتر است در محیط هایی که تردد بالایی دارد و مکانهایی که کف آن می بایست تحمل بار بالایی داشته باشد استفاده گردد. این نوع کف کاذب دارای روکش های مختلفی می باشد (در ادامه در مورد روکش HPL و روکش PVC توضیح خواهیم داد). برخی از این روکش ها خاصیت جذب الکتریسیته ساکن را دارند و آنتی استاتیک می باشند. ساختار کف کاذب فولادی به صورت توپر می باشد که متشکل از دو لایه است که فضای ما بین آن شامل ترکیباتی می باشد که اصلی ترین این مواد بتن سبک و مستحکم مخصوص میباشد. این ساختار مقاومت کف کاذب را به حداکثر می رساند. از این محصول بهتر است در محیط هایی که رطوبت بالایی دارند استفاده نگردد.
وزن تایل های فولادی نسبت به کف کاذب گالوانیزه و آلومینیومی بالاتر است و بار تحمیلی بیشتری نسبت به دیگر کف ها به سازه اصلی وارد میکند. قیمت کف کاذب فولادی نسبت به قیمت کف کاذب آلومینیومی پایین تر است.
- ابعاد تایل 60 *60 سانتی متر و از جنس فولاد می باشد.
- قابلیت نصب انواع روکش PVC,HPL را دارد.
- حداقل ارتفاع 6 سانتی متر و حداکثر ارتفاع 160 سانتی متر
- وزن هر تایل حدود 15 کیلوگرم می باشد.
- میزان فولاد مصرفی در هر تایل حدود 5 کیلوگرم می باشد.
- وزن تحمیلی به سازه در هر متر مربع حدود 42 کیلوگرم می باشد.
- فولاد مصرفی، فولاد مبارکه از نوع ST14 , ST12می باشد.
- مقاومت وزن تحمیلی تایل 2300 کیلوگرم می باشد.
- مقاومت وزن تحمیلی پایه ها 3100 کیلوگرم می باشد.
- تحمل ضربه در کف کاذب فولادی نسبت به کف کاذب آلومینیومی بیشتر است.
- تایل ها دارای زهوار دور می باشد.
- جنس پایه ها فولادی می باشند.
- دارای استرینگر از جنس فولاد جهت مقاوم سازی زیر ساخت تایل ها و فیکس شدن پایه ها.
- مقاوم در برابر آتش و اشتعال
- مقاوم در برابر صدا
نکته: در کف کاذب فولادی، ارتفاع بیش از یک متر متریال پایه تغییر خواهد کرد.
- وزن تحمیلی بالا نسبت به دیگر کف کاذب ها به سازه اصلی
- دارای استعلاک زودتر و طول عمر کمتر نسبت به کف کاذب گالوانیزه
- نیاز به زیرساخت جهت نصب و پیاده سازی کف کاذب
کف کاذب آلومینیومی
جنس تایل و پایه ها آلومینیوم، می باشد. ابعاد تایل کف کاذب 60 *60 سانتیمتر می باشد. این کف کاذب نیز همانند کاذب فولادی دارای روکش های مختلفی می باشد (در ادامه در مورد روکش HPL و روکش PVC توضیح خواهیم داد) برخی از این روکش ها خاصیت جذب الکتریسیته ساکن را دارند و آنتی استاتیک می باشند. کف کاذب آلومینیومی، به دلیل اینکه متریال اصلی کالا آلومینیوم می باشد یکی از پرکاربردترین کف کاذب ها در ایران و دیگر کشورها می باشد.
که در اصطلاح به کف کاذب آلومینیومی، دایکاست نیز گفته میشود.
روش تولید کف کاذب آلومینیومی مطابق روش ریخته گری تحت فشار است که از این مسئله باعث میشود، تراکم این محصول بالا رفته و در برابر فشار تحمیلی و ضربه، بیشترین تحمل را داشته باشد. کف کاذب آلومینیومی بعد از کف کاذب گالوانیزه سبک تر از کف کاذب فولادی می باشد و همچنین مقاومت بیشتری در مقابل اشتعال دارد. در محیط های مرطوب بهتر است از کف کاذب آلومینیومی استفاده گردد زیرا این محصول در محیط های مرطوب امکان اکسیده شدن پایینی دارد. وزن تایل های آلومینیومی، نسبت به کف کاذب فولادی کمتر است و بار تحمیلی کمتری نسبت به کف کاذب فولادی به سازه اصلی وارد میکند. قیمت کف کاذب آلومینیومی نسبت به قیمت کف کاذب فولادی بالاتر است.
یکی از ویژگیهای مهم کف کاذب آلومینیومی، قابل بازیافت بودن است. و پس از بازیافت آلومینیوم، هیچ تفاوتی بین کیفیت آلومینیوم بازیافتی و آلومینیوم تازه تولید شده وجود ندارد.
آلیاژهای آلومینیوم به خاطر داشتن خواص منحصر به خود مانند مقاومت و استحکام به وزن بالا، قابلیت جوشکاری، شکلپذیری بسیار خوب، در بسیاری از انواع سازهها، همانند صنایع دریایی و هوایی، وسایل نقلیه و خطوط انتقال برق و دیگر صنایع نیز استفاده میگردد.
از لحاظ ارزش و کیفیت، آلومینیوم پرکاربردترین فلز بعد از آهن است، و میتوان گفت آلومینیوم پرکاربردترین آلیاژ غیر آهنی میباشد و در تمام بخشهای صنعت از اهمیت خاصی برخوردار است.
- ابعاد تایل60 *60 سانتی متر و از جنس آلومینیوم می باشد.
- نوع آلومینیوم مصرفی، آلومینیوم LM2 می باشد.
- قابلیت نصب انواع روکش PVC,HPL را دارد.
- حداقل ارتفاع 14 سانتی متر و حداکثر ارتفاع 100 سانتی متر
- وزن هر تایل با روکش PVC حدود 8 کیلوگرم می باشد.
- وزن هر تایل با روکش HPL حدود 7.5 کیلوگرم می باشد.
- میزان آلومینیوم مصرفی در هر تایل حدود 7 الی 7.5 کیلوگرم می باشد.
- وزن تحمیلی به سازه در هر متر مربع حدود 24 کیلوگرم می باشد.
- وزن تحمیلی به سازه اصلی نسبت به کف کاذب فولادی پایین تر است.
- مقاومت وزن تحمیلی تایل 2300 کیلوگرم می باشد.
- مقاومت وزن تحمیلی پایه ها 7000 کیلوگرم می باشد.
- تایل ها دارای نوار دور از جنس PVC می باشد.
- جنس کلاهک پایه ها آلومینیوم و لوله واسط، فولاد می باشد.
- قابل بازیافت میباشد بدون تغییر خاصیت آلومینیوم.
- دارای استرینگر از جنس فولاد جهت مقاوم سازی زیر ساخت تایل ها و فیکس شدن پایه ها.
- دارای استعلاک زودتر و طول عمر کمتر نسبت به کف کاذب گالوانیزه
- نیاز به زیرساخت جهت نصب و پیاده سازی کف کاذب
سوالات متداول
روکش ها، سطحیترین لایه کفهای کاذب میباشد، که در تماس دائم با فشارهای ناشی از وزن اجسام و تردد قرار میگیرند. رویهها و یا همان روکش های کفهای کاذب یکی از با اهمیت ترین بخش های کف کاذب می باشند که نقش زیادی در استحکام و طول عمر و زیبایی کف کاذب ها را دارند. روکشها از نظر جنس انواع مختلفی دارند که هر یک با کاربری و هدف خاصی استفاده میشوند. انواع رویههای کف کاذب را میتوان در چند نوع زیر خلاصه کرد:
- روکش پی وی سی
- روکش اچ پی ال
- روکش موکت
- روکش گرانیت
- روکش لمینت
- روکش پارکت
- روکش سنگ
- روکش چوب
که ما در این اینجا به دو نوع روکش PVC , HPL می پردازیم.
یکی از با اهمیت ترین مسائل در روکش کف کاذب ضخامت آن می باشد. که ضخامت روکش HPL ، برابر است با 2/1 میلیمتر. روکش کف کاذب همان طور که در پیش تر گفته شد سطحی ترین رویه کف کاذب است که در معرض اصلی تردد و سایش قرار میگیرد، که روکش HPL به دلیل خاصیت ضد خش بودن مناسب ترین گزینه جهت این مهم می باشد. و همچنین با توجه به اینکه ماندگاری ظاهر و زیبایی کف کاذب حائز اهمیت است بهتر است جهت عدم خراشیدگی و از دست دادن زود هنگام زیبایی کف کاذب، از این روکش استفاده گردد. قیمت روکش HPL از قیمت روکش PVC بالاتر است.
روکش PVC، همانطور که از نامش مشخص است جنس روکش PVC میباشد و در رنگ ها و طرح های مختلف میباشد. قیمت روکش PVC از قیمت روکش HPL پایین تر است و خاصیت ضد خش را ندارد.
هسته و لایه ی اصلی این نوع کف کاذب، کلسیم می باشد در واقع جنس تایل، کلسیم میباشد، که متشکل از ماده ی کلسیم سولفات آنیدره (بدون آب) یا همان سنگ گچ بدون آب پودری و فیبر مسلح تقویت شده، است. فیبر استفاده شده در این ماده باید از مواد آلی (ارگانیک) و فاقد مواد آبزیستی و سمی باشد، فرآیندی که طی آن تمامی مواد نامبرده با هم ترکیب شوند و تحت بار فشرده شده باشند، باعث تولید تایل کلسیم سولفات می شوند.
اندازه ی استاندارد تایل های سولفات کلسیم،۶۰*۶۰ سانتیمتر است. ضخامت تایل ها، بین ۲۵ تا ۳۰ میلی متر می باشد.
بعد از تولید تایل ها آنها را با رویه پشتی (زیر لایه) پوشش داده و پس از آماده سازی به صورت تایل، لبه های خارجی آنها را با نوار پلاستیکی چسبانده و در مرحله ی آخر پوشش نهایی و دکوراتیو که همان روکش کف کاذب است، به وسیله ی چسب به سطح رویه تایل کلسیم سولفات چسبانده می شود.
تایل های کلسیم سولفات به سه گروه باربری سبک، متوسط و سنگین تقسیم می شوند و به علت استفاده مواد اولیه ی تشکیل دهنده ی این نوع کف ها و چگالی بالای آن، مقاومت خوبی در برابر حرارت دارند که این نوع تایل می تواند مورد مناسبی برای استفاده در محیط های در معرض آتش سوزی باشد.
قیمت کف کاذب سولفات کلسیم از کف کاذب آلومینیومی و کف کاذب فولادی بیشتر است.
- اندازه تایل ۶۰*60 سانتیمتر می باشد.
- ضخامت تایل بین ۲۵-۳۰ میلیمتر می باشد.
- لایه ی بیرونی تایل سنگ طبیعی، و لایه داخلی، فویل آلومینیوم یا گالوانیزه می باشد.
- هسته مرکزی تایل کلسیم سولفات مسلح شده با فایبر می باشد.
- نوار دور تایل، پوشش محیطی تایل از جنس PVC می باشد.
- میزان تحمل بار نقطه ای ۵/۴-۶ کیلو نیوتن می باشد.
- میزن بارگسترده یکنواخت ۲۲-۲۵ کیلو نیوتن می باشد.
- مقاومت بالا در برابر آتش: زمان مقاومت دربرابر آتش و حرارت ۶۰ دقیقه می باشد.
- کلاس مصالح ساختمانی A2 می باشد.
کف کاذب چوبی اکثرا جهت دکوراسیون داخلی، جهت زیبا سازی محیط استفاده میگردد. که بیشتر در ویلا ها و منازل مسکونی و سالن ها استفاده میگردد. این نوع کف کاذب با استفاده از شبکه های فولادی ساخته میشوند و سپس تایل های کف کاذب چوبی بر روی سازه فولادی نصب میگردد و سایز 60*60 پرکاربردترین سایز در کف کاذب می باشد. کف کاذب چوبی از لحاظ ظاهر، بسیار زیبا می باشد اما از لحاظ مقاومت، نسبت به دیگر کف کاذب ها مقاومت کمتری دارد.
کف کاذب سنگی نیز از دیگر کف کاذب هایی است که معماران دکوراسیون در طراحی های خود استفاده میکنند. از کف کاذب سنگی بیشتر در پشت بام، بالکن، حیاط، فضای سبز استفاده میشود زیرا می تواند آب های روی سطحش را به زیر منتقل کند و آبی را بر روی سطح نگه ندارد و این امر جهت محیط های باز بسیار حائز اهمیت می باشد.
پایه هایی که برای کف کاذب سنگی استفاده می شود معمولا اندازه ای متغیر دارند و بر اساس نیاز مشتری ارتفاع پایه از ۲٫۵ سانتی متری تا ۴۰ سانتی متری قابل سفارش میباشد و این پایه ها قابل رگلاژ میباشند و در سطح های شیب دار نیز می توان از کف کاذب سنگی استفاده کرد.. تایل هایی که برای کف کاذب سنگی استفاده می شوند هم بر اساس نیاز مشتری ابعاد و ضخامت و جنس سنگ متفاوتی دارند.
در هنگام پیاده سازی کف کاذب سنگی نیازی به ملات سیمان نیست و این موضوع باعث میشود که وزن بار مرده تحمیلی به کف کاهش یابد و ساختمانی سبک تر داشته باشیم. و همچنین در مصرف انرژی های گرمایشی و سرمایشی صرفه جویی میگردد. از مزیت های کف کاذب سنگی به سرعت نصب بالای آن نیز می توان اشاره کرد زیرا به دلیل عدم استفاده از ملات، نیاز به زمانی جهت خشک شدن مصالح نیست. و از دیگر مزیت هایی که می توان به آن اشاره کرد این است کهدر صورتی که تایلی شکسته شود به راحتی و در کمترین زمان می توان تایلی دیگر جایگزین کرد.
یکی از مدرن ترین کف کاذب ها که معماران دکوراسیون داخلی از آن استفاده میکنند کف کاذب شیشه ای می باشد.
از این کف کاذب در دکوراسیون داخلی، جهت نورپردازی و یا نمایش دادن سطح زیرین مانند آکواریوم زیرین استفاده میشود. استفاده از کف کاذب شیشه ای جهت فضاهای خاص باعث میشود فضایی متفاوت تر و زیبایی منحصر به فردی در محیط داشته باشیم. البته که جهت انتخاب این نوع کف کاذب حتما می بایست همانند دیگر کف کاذب ها شرایط محیطی که قرار است کف کاذب در آنجا نصب گردد بررسی گردد هم از لحاظ حرارت و یا سرمای محیط جهت میزان مقاومت شیشه در برابر انقباض و انبساط و همچنین میزان مقاومت شیشه در برابر لرزش و سایش و میزان مقاومت وزنی.
کف کاذب شیشه ای به صورت سه لایه شیشه می باشد که بر اساس اهمیت هر یک از نکات بالا طراحی و تولید می گردد. و پیشنهاد می گردد جهت محیط هایی که در معرض تردد بالایی و یا وزن تحمیلی و یا ضربه های سنگین هستند از کف کاذب شیشه ای استفاده نگردد و در صورت نیاز به طراحی حتما استانداردهای لازم صورت پذیرد.
جهت نصب کف کاذب حتما می بایست از نیروهای متخصص و مجرب استفاده کنیم. زیرا نصب نادرست کف کاذب و رعایت نکردن استانداردهای نصب، باعث کاهش طول عمر کف کاذب می شود و همچنین هزینه های نگهداری آن افزایش می یابد.
لازم به ذکر است، هر محیطی می تواند شرایط نصب منحصر به خود را داشته باشد (البته مطابق با استانداردها)، که نوع نصب توسط تیم فنی بررسی می گردد و پیشنهاد فنی به پروژه بر اساس شرایط و امکانات پروژه اعلام می گردد و سپس توسط تیم فنی به مرحله اجرا می رسد.
قبل از نصب هر گونه کف کاذب، سطح اصلی سازه می بایست مسطح و بدون برآمدگی و ترجیحا تراز باشد، و این سطح می بایست مصلح به حداقل سیمان باشد و به هیچ عنوان بر روی سطح خاکی پیاده سازی نگردد زیرا محل تجمع حشرات موذی میگردد.
پس از آن بسته به نوع کف کاذب، زیر ساخت کف کاذب صورت می پذیرد. که این زیرسازی همانند اسکلت یک ساختمان عمل میکند.
لازم به ذکر است تنها کف کاذبی که نیاز به هیچ گونه زیرساخت و هزینه های مازاد ندارد، کف کاذب گالوانیزه می باشد.
پس از اینکه سطحی مسطح به دست آوردیم، به دو روش می توانیم زیرساخت کف کاذب را پیاده سازی کنیم:
زیر ساخت کف کاذب به روش نیمه اسکلت:
این امر به این گونه می باشد که دور محیط را نبشی کشی میکنیم و سپس کف کاذب را پیاده سازی میکنیم.
زیر ساخت کف کاذب به روش تمام اسکلت:
این امر به این گونه می باشد که علاوه بر دور محیط، تمام سطحی که قرار است کف کاذب پیاده سازی شود نیز نبشی کشی میشود و از پایه و استرینگر استفاده نمیکنیم.
همان طور که در پیش تر گفتیم کف کاذب گالوانیزه نیاز به زیر ساخت ندارد اما کف کاذب های 60*60 به دلیل نوع متریال پایه ها، نیاز به زیر ساخت دارد البته بدون زیر ساخت (شاسی کشی)، هم می توان کف کاذب را پیاده سازی کرد اما استحکام کف کاذب بسیار پایین می آید و مقاومتش در برابر زلزله بسیار کم می شود و جز استانداردها نمی باشد. به عنوان مثال: ما جهت ساختن هر نوع سازه ای می توانیم بدون چهارچوب محکم آن سازه را بنا کنیم اما این سازه ها جهت استفاده موقت و کوتاه مدت می باشند مانند کلبه های چوبی و یا گلی که به عنوان سایه بان استفاده می شوند.
جهت نصب کف کاذب به روش نیمه اسکلت، می بایست از نبشی 40*60 جهت دور محیط استفاده کنیم و برای پیاده سازی از نیروهای متخصص و مجرب استفاده کنیم.
جهت نصب کف کاذب به روش تمام اسکلت، می بایست از نبشی 40*60 جهت زیر ساخت کل محیط استفاده کنیم و در این روش نیازی به پایه و استرینگر نیست و به جای پایه ها از نبشی 20*40 استفاده میکنیم و جهت پیاده سازی حتما از نیروهای متخصص و مجرب استفاده کنیم.
پس از نصب کف کاذب حتما می بایست بر اساس مستندات دریافتی از تولید کننده کف کاذب، میزان تحمل بار را رعایت نمایید و باری سنگین تر از مستندات اعلامی بر سازه وارد ننمایید زیرا عدم توجه به این موضوع امکان دارد باعث ریزش کف کاذب گردد.
در هنگام جا به جایی وسایل سنگین حتما وسایل را بلند نمایید و از کشیدن وسایل سنگین بر روی کف کاذب خودداری نمایید.
در هنگام جا به جایی وسایل سنگین، احتیاط کنید که وسایل را با ضربه بر روی کف کاذب رها نکنید زیرا ضربه سنگین باعث خرابی کف کاذب می گردد.
پیشنهاد می گردد در هنگام تامین کف کاذب، تعدادی تایل بیشتر از تعداد مورد نیاز تهیه نمایید حداقل 10 درصد تا در آینده، در صورتی که تایلی بر اساس عدم مراقبت درست دچار خرابی شد، امکان جا به جایی سریع تایل با همان رنگ و طرح روکش قدیم داشته باشیم.