استانداردهای کف کاذب
استاندارد کف کاذب، مشخصات و الزامات آن
با توجه به مکان و عملکرد کف کاذب به ۲ شکل معماری و تاسیساتی تقسیم می گردد، که به دلیل تفاوت های فراوانی که در این دو بخش وجود دارد، قصد داریم هر بخش را به صورت جدا بیان کنیم.
کف کاذب معماری – پدستال کف کاذب
در رابطه با کف کاذب معماری، تجهیزات و وسایل پانل رویی در شکل های گوناگونی می تواند وجود داشته باشد، مثل چوب، سنگ، بتن و … که معمولا استانداردها نسبت به تجهیزات و وسایل مورد نیاز بسیار گوناگون است. اما در این بخش به صورت ویژه ای فقط به مشخصه های فنی و همینطور الزامات پدستال که نقش نگهدارنده تجهیزات را بر عهده دارد می پردازیم. همانطور که گفته شد این نوع از پدستال ها اکثرا به صورت پلاستیک فشرده می باشند.
یکی از مزیت های اصلی این پدستال های از جنس پلاستیک امکان باربری آن هاست که باید به گونه ای باشد که پاسخگوی میزان بار در نظر گرفته شده در طراحی باشد. ( عددهایی که در زیر درون پرانتزها قرار داده شده است مشخصه های عمومی بازه زیادی از پدستال های ارائه شده از طریق کمپانی های مطرح در جهان است ) :
- جنس ماده ( پلاستیک فشرده شده )
- رنگ ماده ( سیاه)
- میزان قابل تغییر ارتفاع ( ۶ الی ۱۲۰ سانتی متر)
- اندازه : قطر قسمت ابتدایی آن (۱۵ cm) – قطر بخش پایینی یا همان نشیمن( ۲۰ cm)
- میزان مقاومتی که تحت فشار تحمل می کند ( تقریبا ۸۰۰ kg)
- تعیین سطح شیب ( از یک تا پنج درصد)
- میزان مقاومت محیطی( مقاوم بودن در مقابل جلبک، مواد چسبناک مانند قیر، اسیدها و ..)
- حد دمای مقدار دوره مشخص شده هنگام بهره برداری ( ۲۰ الی ۱۲۰ درجه سانتی گراد)
و همینطور استاندارهای فوق باید های پدستال های پلاستیکی است:
نام – آزمایش – test standard
مقاومت فشاری Compressive Strength ASTM D695
مقاومت کشی Tensile Strength ASTM D638
مدول خمشی Flexural Modulus ASTM D790
مقاومت خمشی Flexural Strength ASTM D790
تحمل دمایی Softening Point ASTM D1525
چرخه ذوب-یخبندان Freeze Thaw -Relevant ASTM
نقطه اشتعال Flash Point ASTM D1929
جنس پدستال Material HDPP-PP
HDPP = High Density Polypropylene
Resistance to oils. acids. Alkalis. Bitumen. Mold and algae
کف کاذب تاسیساتی
این بخش از کف های کاذب اکثرا در مکان هایی مثل اتاق برق و به شکل مخصوص در اتاق هایی که بخش مرکزی داده هستند مثل اتاق کنترل، اتاق شبکه، اتاق تلفن و … کاربرد دارند.
استانداردی که در اروپا با مشخصه DIN EN 12825 می باشد و جهت استفاده تجهیزات کف کاذب تهیه شده است روش انجام آزمایش پانل ها و همینطور پدستال های کف کاذب را شرح می دهد که با توجه به آن بالاترین مقدار باربری و پایه تقسیم شده تجهیزات کف کاذب تعیین می شود.
گفتنی است که قبل از این مورد هم استاندارد MOB( Method of Building Standard) از طریق آژانس psa (property services agency) در رابطه با کف کاذب جمع آوری شده بود، که نوعی استاندارد در گذشته جهت انجام کف کاذب در کشور انگلیس بوده و اکنون استاندارد DIN EN 12825 به شکل شگفت انگیزی در جهان جای آن را گرفته است.
شاخصه های اصلی و مطرح تجهیزات کف کاذب تاسیساتی که لزوما از طریق تامین کننده ها در اختیار مصرف کنندگان قرار داده می شود به صورت زیر است:
- قطر پانل رویه
- جحم میزان سطح تجهیزات کف کاذب
- اندازه های پانل های رویه و همینطور فاصله های پایه های متصل شده به کف از یکدیگر و پدستال ها
- باندی کف کاذب
- نوع و مقدار مقاومت کف کاذب در برابر فشارها
- جنس رویه پانل ها
و استانداردهای فوق هم جهت اجرای کف کاذب موجود است:
گفتنی است که استانداردهای گفته شده به شکل کامل شامل تمامی الزامات است و با در نظر گرفتن نوع کاربری کف کاذب و جنس کف کاذب ( کف کاذب آلومینیومی، کف کاذب فولادی و کف کاذب گالوانیزه) امکان دارد که بخشی از آن ها استفاده ای نداشته باشند که این موضوع با استفاده از طراح تعیین می گردد.
نوشتن نظر