مدیریت صحیح کابل کشی مراکز داده

مدیریت صحیح کابل کشی مراکز داده و محیط کار

علاوه بر مرتب و منظم نگه داشتن همه چیز، مدیریت صحیح کابل کشی مراکز داده به ایمنی مراکز داده و محیط کار کمک می‌کند. اگر کابل‌ها به درستی مدیریت نشوند، می‌توانند خطراتی ایجاد کنند، بنابراین سازماندهی و قرارگیری مناسب سیم‌ها برای اطمینان از ایمنی ضروری‌ست. در زیر چند نکته اساسی برای مدیریت کابل آورده شده است که به شما امکان می‌دهد دیتاسنتر محل کار خود را ایمن و مرتب نگه دارید.

کابل کشی ستون فقرات مراکز داده مدرن است و نقش حیاتی در عملکرد روان و کارآمد آنها ایفا می‌کند. با این حال، با افزایش پیچیدگی و حجم داده‌ها، مدیریت کابل کشی مراکز داده به طور فزاینده‌ای چالش برانگیز می‌شود.

در این راهنما، به بررسی بهترین شیوه‌ها برای مدیریت صحیح کابل کشی مراکز داده می‌پردازیم که شامل موارد زیر می‌شود:

برنامه ریزی و طراحی:

  • ایجاد یک طرح جامع کابل کشی: قبل از شروع هرگونه کار کابل کشی، باید یک طرح جامع ایجاد کنید که شامل نقشه‌های دقیق، مشخصات کابل، لیست مواد و الزامات نصب باشد.
  • انتخاب کابل مناسب: نوع کابل مورد استفاده شما تأثیر قابل توجهی بر عملکرد و قابلیت اطمینان سیستم شما خواهد داشت. عواملی مانند نوع داده، سرعت انتقال، فاصله و شرایط محیطی را هنگام انتخاب کابل در نظر بگیرید.
  • رعایت استانداردهای کابل کشی: از استانداردهای صنعت مانند TIA-942 و EIA/TIA-568 برای اطمینان از کیفیت و سازگاری سیستم کابل کشی خود پیروی کنید.
  • پیش بینی رشد آینده: هنگام طراحی سیستم کابل کشی خود، فضای کافی برای رشد آینده در نظر بگیرید.

نصب و اجرا:

  • استفاده از روش های صحیح نصب: از روش های صحیح نصب مانند مسیریابی مناسب کابل، استفاده از ابزارهای مناسب و رعایت الزامات ایمنی پیروی کنید.
  • سازماندهی و برچسب گذاری کابل ها: کابل ها را به طور مرتب و با برچسب های واضح سازماندهی کنید تا بتوانید به راحتی آنها را پیدا کنید و عیب یابی کنید.
  • استفاده از تجهیزات مناسب: از تجهیزات مناسب مانند سینی های کابل، رک ها و بست ها برای مدیریت و محافظت از کابل ها استفاده کنید.
  • رعایت الزامات ایمنی: تمام الزامات ایمنی مربوط به برق و آتش نشانی را رعایت کنید.

اندازه‌گیری‌های صحیح جهت کابل کشی مراکز داده

یکی از مهم‌ترین نکات مدیریت کابل، اندازه‌گیری و تعیین طول دقیق مورد نیاز برای اطمینان از کابل کشی مراکز داده است. چهار وسیله زیر به شما امکان می‌دهند کابل کشی در مراکز را در طول سطوح اجرا کرده و از آن محافظت کنید:

  • لوله کاندوئیت (Conduit)

این لوله‌ها از کابل‌ها در طول مسیرهای طولانی‌ محافظت می‌کنند. آنها که به طور کامل سیم‌ها را در بر می‌گیرند تا از عناصر مختلفی که می‌توانند به آنها آسیب برسانند، از جمله آتش و آب محافظت کنند. این لوله‌ها شامل انواع فلزی، غیر فلزی، انعطاف پذیر و غیر قابل انعطاف هستند.

  • محفظه کابل روکار (Surface raceways)

کابل‌های برق را بطور محتاطانه از طریق یک مجرای محصور در امتداد سطح  این وسیله، (جهت محافظت از سیم‌کشی در برابر آسیب فیزیکی) عبور می‌دهند. می‌توانید آن‌ها را متناسب با طول سیم‌کشی برش دهید و حتی مطابق با دکوراسیون اتاق رنگ کنید.

  • لوله محافظ کابل (Wire ducts)

این وسیله از کابل‌ها در برابر گرد و غبار و سایر آلاینده‌ها با قرار دادن سیم کشی در لوله‌های فلزی، مشابه لوله کاندوئیت محافظت می‌کند. می‌توانید این وسیله را طریق سوراخ و پیچ کردن یا چسباندن، نصب و سپس در هر مسیری سیم کشی را سازماندهی کنید.

  • سیم‌های لوله‌ای مارپیچ (Wire looms)

سیم‌های لوله‌ای، روکش‌های پلاستیکی انعطاف‌پذیری هستند که سیم‌کشی را از آسیب فیزیکی، از جمله در برابر شرایط محیطی مانند آفتاب، باران و برف محافظت می‌کنند. آنها در قطرهای مختلف و با شکاف‌های از پیش برش داده شده، به شما این امکان را می‌دهند که به سرعت و به راحتی کابل‌ها را بدون گره خوردن آنها رد کنید.

این مطلب را از دست ندهید .
معرفی انواع کفپوش و مزایا و معایب هر یک از کفپوش ها

این روش‌ها برای هدایت و محافظت از کابل‌کشی به شما کمک می‌کنند تا اطمینان حاصل کنید که نیازی به توقف در وسط یک پروژه برای تامین سیم‌کشی اضافی ندارید.

هرگز بیش از حد محفظه‌ها را از کابل پر نکنید!

صرف نظر از اینکه از چه روشی برای محافظت از کابل خود و کابل کشی مراکز داده استفاده می‌کنید، مهم است که به خاطر داشته باشید که کابل‌های زیادی را محافظ‌های کابل قرار ندهید. پر کردن بیش از حد مجاز محافظ‌ها، با خطرات فشرده‎‌شدن سیم‌ها، باعث آسیب رسیدن به روکش آنها و نشت سیگنال، در نتیجه گرم شدن بیش از حد و خطر آتش سوزی می‌شود.

بنابراین به دستورالعمل‌های سازنده در مورد ظرفیت توجه کنید و قطر سیم‌هایی را که در کنار هم قرار می‌دهید را اندازه بگیرید و از محافظ‌هایی استفاده کنید که قطر کمی بیشتر دارد. همچنین می‌توانید از سینی‌های عبور کابل در زیر کف‌های کاذب یا سقف کاذب استفاده کنید. استفاده از کف‌های کاذب در مراکز داده، مانع از آن می‌شوند که افراد در مناطق پرترافیک راحت عبور و مرور کنند.

جلوگیری از درهم تنیدگی

کابل کشی در موقعیت نامناسب، خطر زمین خوردن را به همراه دارد. استفاده از کف کاذب جهت رد کردن کابل‌ها، محیط امن‌تری ایجاد می‌کند و از حوادث احتمالی برق گرفتگی جلوگیری می‌کند. لوله محافظ کابل به شما این امکان را می‌دهد تا روشی ارزان قیمت را برای مسیریابی سیم کشی در اطراف چارچوب درها و مبلمان ایجاد کنید که قابل دسترسی سریع نیز باشد.

استفاده از بست کمربندی

استفاده از بست کمربندی، یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای مدیریت کابل کشی‌ست. استفاده از آنها همچنین ارزان است. در عین حال، مهم است که آنها را خیلی سفت نبندید. انجام این کار می‌تواند سیگنال‌های کابل فیبر نوری را مهار کند و به عایق آسیب برساند.

با کابل کشی مراکز داده از زمین خوردن افراد جلوگیری می‌ شود

یکی از اساسی‌ترین نکات مدیریت کابل برای سیم‌کشی روی زمین، پوشاندن آن است. در حقیقت کف‌های کاذب برای مهار و در معرض دید نبودن کابل‌ها و همچنین جلوگیری از شلوغی و زمین خوردن افراد طراحی شده‌اند.

خم شدن کابل‌ها

در حالی که کابل‌ها باید انعطاف پذیری خاصی داشته باشند، خم شدن بیش از حد آنها می‌تواند منجر به آسیب شود. این امر به ویژه هنگام مدیریت کابل‌های فیبر نوری یا سایر کابل‌های شبکه که وقتی فراتر از شعاع خمش می‌پیچند، سیگنال را از دست می‌دهند، صادق است. کابل‌های فیبر نوری مورد استفاده در شبکه‌ها به صورت سیم‌کشی تک حالته یا چند حالته هستند، اولی برای انتقال اطلاعات در فواصل طولانی‌تر طراحی شده است؛ در حالی که دومی برای کاربردهای کوتاه‌تر مناسب‌تر است.

شارژ گجت‌ها

ابزارهای الکترونیکی مدرن به ناچار نیاز به شارژ دارند. برای جلوگیری از گره خوردن سیم‌های شارژ به طوری که چنین دستگاه‌هایی بتوانند به طور ایمن شارژ شوند، می‌توانید از به اصطلاح نیروگاه‌هایی استفاده کنید که به کاربران اجازه می‌دهند چندین دستگاه را با هم سازماندهی و شارژ کنند.

هدفون

برای هر کسی که در دفتر کار از پخش کننده‌های MP3، آی پد، یا حتی گوشی‌های هوشمند خود برای پخش موسیقی استفاده می‌کند، متوجه می‌شوید که چقدر آسان است که سیم‌های هدفون گره بخورند. سازندگان جعبه‌های پلاستیکی فشرده‌ای را توسعه داده‌اند که به کاربر امکان می‌دهد سیم‌ها را به اطراف بپیچد و در عین حال از گوشی در یک محفظه داخلی محافظت می‌کند. این کار هم از آسیب رسیدن به گوشی و هم از گره خوردن جلوگیری می‌کند.

این مطلب را از دست ندهید .
نحوه‌ی اجرای کابل کشی زمینی

برچسب زدن

یکی از مهم‌ترین روش‌های مدیریت کابل، شامل برچسب زدن سیم‌هایی‌ست که به هر نقطه فرستاده می‌شوند. برچسب‌گذاری به شما امکان می‌دهد کابل‌ها را جداسازی، عیب‌یابی و نگهداری کنید و دوباره آنها را راحت‌تر وصل کنید. بسیاری از چاپگرهای لیبل می‌توانند مسیری که هر سیم دنبال می کند و جایی که منهتی می‌شود را پیگیری کنند.

استفاده از گرومت

زمانی که با کابل کشی کامپیوتر و شبکه سر و کار دارید، گاهی اوقات راحت‌تر است که گرومت‌ها را در جایی که به آنها نیاز دارید، قرار دهید. این سوراخ‌ها اغلب ناهموار هستند، صرف نظر از اینکه مواد فلزی، پلاستیکی یا چوبی هستند و این لبه‌ها می‌توانند به عایق آسیب رسانده و به طور بالقوه منجر به خطر آتش سوزی شوند. برای ایجاد گذرگاه‌های صاف برای این کابل‌ها از گرومت‌ها استفاده کنید. نه تنها ظاهر بهتری دارد و ظاهر حرفه‌ای‌تری ارائه می‌دهد، بلکه احتمال آسیب دیدن کابل شما را نیز کاهش می‌دهد.

همه این نکات در مدیریت کابل به شما کمک می‌کند تا یک محل کار یا خانه مرتب و منظم داشته باشید و در عین حال از سیم کشی در برابر سایش و پارگی محافظت کنید. مهم‌تر از آن، این نکات به کاهش یا جلوگیری از خطرات کمک می‌کند و خانه یا محل کار ایمن‌تری ایجاد می‌کند.

چرا کابل کشی مراکز داده اهمیت دارد؟

کابل کشی صحیح و ساختار یافته، مزایای زیادی برای دیتاسنتر و سازمان خواهد داشت. اتصالاتی که زیر ساخت کابل کشی مراکز داده ایجاد می‌کند قلب هر عملیاتی است و تراکنش ها را پشتیبانی می کند. کسب و کار ها را قادر می ساز که در زمینه پیشرفت، تصمیمات حیاتی بگیرد. البته که باید زیر ساخت به درتی اجرا شود وگرنه در آینده می تواند هزینه های گزافی به بار آورد.

تولیدات کف کاذب

گروه فنی و مهندسی کارنو اجرای کف کاذب را یکی از روش ها برای مدیریت صحیح کابل کشی مراکز داده میداند و در پروژه های استاندارد سازی اتاق سرور از این روش بهره میگیرد.

با اجرای صحیح و اصولی کف کاذب می توان کابل ها و دیگر تجهیزات را زیر کف کاذب و در سینی های تعبیه شده، قرار داد تا از خرابی و ایجاد قطعی در امان باشند.

ازاین رو گروه فنی و مهندسی کارنو سه نمونه کف کاذب تولید کرده است که عبارتند از:

کف کاذب فولادی

کف کاذب آلومینیومی

کف کاذب طرح لگراند

با توجه به نوع پروژه میتوان تصمیم گرفت که از چه نوع کف کاذب می توان استفاده کرد. کف کاذب فولادی و آلومینیومی دارای تایل های ۶۰*۶۰ می باشند و برای پروژه هایی که دارای تجهیزات و کابل های زیادی هستند مناسب است. کف کاذب های فولادی و آلومینیومی دارای دو نوع روکش HPL و PVC هستند. روکش HPL برای انجام پروژه های حساس مناسب تر است، چرا که خاصیت انتی استاتیک و ضد خش دارد و برای مراکز حساس مانند اتاق سرور، اتاق برق، اتاق کنترل و غیره بسیار مناسب است.

کف کاذب طرح لگراند که تولید انحصاری گروه فنی و مهندسی کارنو است، دارای تایل های ۲۲٫۵*۲۲٫۵ می باشد و برای اتاق سرور ها با حجم کابل کم و یا ادارت بسیار مناسب است. این نوع کف کاذب فاقد روکش است و میتوان روی کف ها را نیز موکت قرار داد.

برای اطلاع از قیمت کف کاذب با کارشناسان گروه فنی و مهندسی کارنو در تماس باشید.

تماس با دفتر تهران:

۰۲۱-۸۸۴۸۶۳۰۰

تماس با دفتر مشهد:

۰۵۱-۳۷۰۵۷۰۵۳

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *